Pigmentalia - Micropigmentare Capilară - Soluția Ingenioasă a Simulării Firelor de Păr

Micropigmentarea capilară este o procedură estetică diferită de micropigmentarea estetică sau reconstructivă si de tatuaj. Constă în implantarea, cu ajutorul unor aplicatoare/ace special create pentru această procedură, a unor depozite microscopice de pigment pe suprafața scalpului, acolo unde este nevoie, nu mai profund de 0,4 – 0,5 mm în piele, care optic reduc aspectul de lipsă de păr, uniformizează zonele cu și fără păr, camuflează cicatrici. Această metodă constă în simularea bulbului firului de păr în ideea de a obține un camuflaj perfect.

O metodă specifică de executare a punctelor și o culoare naturală a pigmentului - ”ash” (cenușă) – vor uniformiza zonele cu păr rar sau inexistent, prin simularea bulbului firului de păr, în creștere, într-un mod natural.

 

MODULE CURSURI:

 

SCALP 1 - Micropigmentarea Scalpului - Curs Introductiv - Nivel Bazic

Curs de micropigmentare a scalpului pentru începători. Acest curs este potrivit atât pentru cursanţii noi, cât și pentru artiștii cu experiență în machiajul permanent.

În 4 zile vă vom învăța toate noțiunile de bază despre acest tratament și vom face practică pe capete de manechin 3D și practică pe mulaje de plastic cu aparatul.


CARACTERISTICI

Durată: 4 zile (32 de ore)
Preț: la cerere
Grupe: Maxim 4 cursanți.

Este necesară achiziționarea aparatul Tricotronik - Beauty Medical - Italia. Pe durata celor 4 zile ale cursului Scalp 1, vă vom asigura noi consumabilele necesare.

Manual pentru curs: “Micropigmentarea, Tehnologie, Metodologie și Practică” ISBN 978-84-96699-01-4. Manual de Tricopigmentare Pigmentalia - este inclus în preț.

Certificat: Certificat de participare. (Notă: doar după absolvirea cursului Scalp 2 veți fi certificat(ă) să efectuați tratamente de Micropigmentare a Scalpului pe persoane reale).


CONŢINUTUL CURSULUI

 • Patologia micropigmentării scalpului. Alopecia și chelia, tratamente capilare (de păr), transplanturi și grefe de păr. Scara Norwood-Hamilton pentru alopecie și chelie. Rapoarte oncologice, dermatologice și rapoarte ale altor specialități medicale. Rapoarte ale operațiilor de transplant de păr.
 • Zone de aplicare și tipuri de tratament.
 • Micropigmentarea scalpului, o afacere profesională.
 • Clienți: analiză, stare emoțională, așteptări și sfaturi.
 • Consultația: abordarea clientului, costuri, consimțământul scris și documentarea.
 • Legătura cu clientul: riscuri și măsuri preventive.
 • Îngrijire pre și post tratament.
 • Analize ale scalpului și contraindicații.
 • Tricopigmentare, Aparate, Accesorii, Produse specifice, Amestecuri de culori.
 • Pigmentologie I. Selecția și percepția culorilor în tehnicile de micropigmentare a scalpului. Tonalitatea și densitatea părului din împrejurimi și/sau în raport cu culoarea și intensitatea zonei micropigmentate.
 • Pigmentologie II. Aplicarea, evoluția și corecția culorii în tehnicile de micropigmentare a scalpului.
 • Studiu în proporții, formă, caracteristici și mărimi ale scalpului. Scara Norwood-Hamilton pentru alopecie și chelie.
 • Desen, formă și culoarea micropigmentării scalpului pentru obținerea efectului ras, a efectului densificării și pentru camuflarea cicatricelor de la grefele de păr.
 • Aparate și ace specifice tricopigmentării.
 • Tehnici și parametri ai micropigmentării scalpului pentru obținerea efectului ras, a efectului densificării și pentru camuflarea cicatricelor de la grefele de păr.
 • Exerciții practice ale cursanților pe simulatoare 3D legate de tehnicile de micropigmentare a scalpului pentru obținerea unui efect ras, a unui efect de densificare și pentru camuflarea cicatricelor de la grefele de păr.
 • Măsuri de igienă și măsuri de protecție personală. Modul de tratare a deșeurilor.
 • Practică pe mulaje de plastic cu aparatul - efect ras și efect densitate.
 • Demonstrații pas cu pas făcute de trainer, cu privire la tehnica micropigmentării scalpului pe un model real.

 

TRAINER:
Simona Ghiurțu - Trainer micropigmentare capilară autorizat și atestat de Pigmentalia - Spania & Beauty Medical - Italia

LOCAȚIE:
Pigmentalia România (Amman 2B, Dorobanți)

 

Scalp 2 – Specializare în Micropigmentarea Scalpului

Acest curs este conceput pentru a obține cele mai bune abilități în micropigmentarea scalpului. Acest curs poate fi urmat doar după finalizarea cursului introductiv - Scalp 1.

Pe durata acestui curs vă vom învăța toate tehnicile avansate. Veți efectua tratamente pe modele reale sub supravegherea atentă a trainerului.


CARACTERISTICI

Durată: 4 zile (32 de ore)
Preț: la cerere (Notă: prețul pentru modulul Scalp 3 este inclus în prețul modulului Scalp 2).
Grupe: Maxim 2 cursanți.


Manual pentru curs: “Micropigmentarea, Tehnologie, Metodologie și Practică”. Manual de Tricopigmentare Pigmentalia - este inclus în Scalp 1. 
Certificat: Certificat de participare. (Notă: vei fi pregătit(ă) să lucrezi pe clienți reali.

Certificarea finală pentru a deveni un tehnician Pigmentalia autorizat va avea loc la cursul Scalp 3, de către Milena Lardi - Beauty Medical). Prețul pentru cursul Scalp 3 (certificare Beauty Medical – trainer Milena Lardi – Italia ) este inclus în cel pentru cursul Scalp 2. 

CONȚINUTUL CURSULUI

 • PREGĂTIRE ANTERIOARĂ.- Cerem ca toți cursanții să exerseze ăn perioada dintre modulele Scalp 1 și Scalp 2 pe capete de manechin tehnicile învățate la cursul Scalp 1. Rezultatele obținute pe manechine vor fi evalutate de formator înainte de a începe aceste modul.
 • Verificarea testului teoretic.
 • Tehnici de micropigmentare a scalpului pentru obținerea efectului de densitate și pentru camuflarea cicatricelor de la grefele de păr.
 • Parametrii tehnicilor de micropigmentare a scalpului pentru obținerea efectului ras, efectului de densitate și pentru camuflarea cicatricelor de la grefele de păr.
 • Tratamente pas cu pas de micropigmentare a scalpului pentru obținerea efectului ras, efectului de densitate și pentru camuflarea cicatricelor de la grefele de păr.

 

Pe parcursul acestui curs veți efectua numeroase proceduri pe modele pentru diferite tehnici. Trainerul va fi acolo să te ajute și să te asiste pe toată durata cursului.

TRAINER:
Simona Ghiurțu - Trainer micropigmentare capilară autorizat și atestat de Pigmentalia - Spania & Beauty Medical - Italia

LOCAȚIE:
Pigmentalia România (Amman 2B, Dorobanți)

 

Scalp 3 - Certificare Pigmentalia și Beauty Medical + Invitație Luxury - eveniment de promovare - speaker și trainer Milena Lardi - Italia

 

Preț: inclus în Scalp 2

Certificat: Certificarea finală - Tehnician Pigmentalia 

O dată sau de două ori pe an, Milena Lardi va veni să evalueze toți cursanții pentru a le acorda certificarea Beauty Medical & Pigmentalia. 

CARACTERISTICI

Această zi de evaluare va fi ultima zi a cursului dvs. avansat, în timpul căreia veți efectua un tratament sub supravegherea Milenei Lardi. După această zi, veți deveni tehnician Beauty Medical & Pigmentalia certificat și autorizat.

După încheierea cu succes a cursului SCALP 3, puteți fi adăugat(ă) pe website-urile noastre internaționale Pigmentalia, în secțiunile noastre cu tehnicieni aprobați.

Alăturându-vă tehnicienilor noștri certificați, veți putea să vă îmbunătățiți reputația online, să vă promovați ca fiind parte a unei școli internaționale cu înalt prestigiu în întreaga lume și deținând metode care vă ajută să aveți rezultatele perfecte. În plus, oricând aveți nevoie de sfaturile nostre, a echipei internaționale, vom fi imediat prezenți să vă acordăm tot sprijinul nostru.

TRAINER:
Milena Lardi - Trainer Beauty Medical - Italia

ASISTENT: 

Simona Ghiurțu - Trainer micropigmentare capilară autorizat și atestat de Pigmentalia - Spania & Beauty Medical - Italia

LOCAȚIE:
Pigmentalia România (Amman 2B, Dorobanți)

 

 PROGRAMUL CURSURILOR PE ZILE - ÎN CURÂND